TR EN

DURST Group - Aleph

Durst Group, Aleph SrL'yi satın alarak sürdürülebilir dijital baskı çözümlerine stratejik odağını genişletiyor.

Gelişmiş dijital baskı ve üretim çözümleri üreticisi Durst Group, tekstil, iç ve dış dekorasyon için sürdürülebilir dijital çözümlerde öncü olan Aleph SrL'yi satın aldı. Bu stratejik hamle ile Durst Group, su bazlı ve sürdürülebilir baskı teknolojilerindeki konumunu daha da güçlendirdi. Durst Group için bu satın alma aynı zamanda tekstil tasarımı ve yüksek kaliteli uygulamaların merkezi olan Como, İtalya'ya bir köprü görevi görüyor.

2000 yılında Lurate Caccivio'da (Como) kurulan Aleph, son 20 yılda bir yazılım evi ve tekstil sarf malzemeleri distribütörlüğünden dijital su bazlı baskı için yenilikçi makinelerin bağımsız bir üreticisine dönüşmüştür.
2017 yılında Wise Equity, üç tarihi girişimci Alessandro Manes, Roberto Manes ve Roberto Temperini ile birlikte, hem tekstil endüstrisinde hem de billboard baskısı gibi yan sektörlerde özel uygulamalarda kendini kanıtlamıştır.

Durst Group'un CEO'su ve ortaklarından Christoph Gamper, “Aleph'i Durst ailesine katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. “Sürdürülebilir, su bazlı uygulamalardaki uzmanlıkları, üst düzey tekstiller için yazılımları ve su bazlı poster baskısı için yaratıcı çözümleri, dijital baskı teknolojisinin sınırlarını zorlama vizyonumuzla mükemmel bir şekilde örtüşüyor.Birlikte pazardaki konumumuzu güçlendirecek, ürün portföyümüzü genişletecek ve küresel müşterilerimiz için değeri artıracağız.”

Son yıllarda, su bazlı mürekkep uygulamalarına sahip dijital baskı teknolojileri pazarları, çevre dostu ve kişiselleştirilebilir ürünlere yönelik artan talep nedeniyle hızlı bir büyüme yaşadı. Bu pazar trendini karşılamak için sadece çevre dostu mürekkep sistemlerine sahip yüksek performanslı baskı sistemleri değil, aynı zamanda her iki şirketin de bu birleşme yoluyla en iyi şekilde birleştirmeyi amaçladığı kapsamlı süreç bilgisi ve entegre yazılım çözümleri de gereklidir.

 

Aleph SrL CEO'su Alessandro Manes, “Durst Group ile işbirliği yapmak Aleph için heyecan verici yeni bir döneme işaret ediyor” dedi. “Teknolojik yeniliklere olan ortak tutkumuz, mükemmellik arayışımız ve gerçek sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız bu işbirliğini tanımlıyor. Birlikte dijital tekstil, dış cephe ve iç dekorasyon sektörlerinde önemli ilerlemeler kaydetme fırsatına sahibiz.”

 

Stratejik satın alma, Durst Group'un küresel varlığını ve kapsamlı tedarik ağını Aleph'in tekstil ve dekorasyon için sürdürülebilir dijital çözümler (hem makineler hem de yazılım) konusundaki uzmanlığıyla birleştirerek iki şirket arasındaki ortak paydadan yararlanmayı amaçlıyor. Bu, Durst Group'un portföyünü çeşitlendirme ve çeşitli sektörlerdeki müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını karşılama stratejisiyle sorunsuz bir şekilde örtüşüyor.